14.5.2024

Miksi katson Euroviisuja?

Olen julkisesti kritisoinut Euroviisuja niiden liiallisesta showpainoitteisuudesta varsinaisen musiikin kustannuksella.

Olen myös arvostellut Euroviisuja niiden muuttumisesta vuosi vuodelta yhä enemmän erilaisten friikkien kokoontumisajoiksi.

Sen takia minulta on kysytty, miksi minä sitten katson Euroviisuja.

Vastaan, että katson Euroviisuja musiikin takia, koska haluan saada musiikki-ihmisenä uusia ideoita musiikin tekemiseen. Tosiasia on, että me ihmiset opimme hyvin paljon toisiltamme.

Katson Euroviisuja myös sen takia, että aion osallistua viidennen kerran Suomen Euroviisujen karsintoihin ja tällä kertaa osaavan tiimin kanssa, joten yritän ottaa opiksi kaikesta mitä näen ja kuulen, jotta voisin ottaa vaikutteista kenties joitakin aineksia omaan esitykseeni. Tämä tarkoittaa hyvien asioiden hyödyntämistä ja huonojen asioiden karttamista, että ahaa, noin ei kannata tehdä, mutta tuopa näytti ja kuulosti hyvältä.

Olen myös sitä mieltä, että on oikein viedä hyvää sanomaa maailman ihmisten keskelle ja 600 miljoonan tv-katselijan tiedoksi, kuten Jeesuskin seurusteli, söi ja joi syntisten ja publikaanien kanssa. Fariseukset tosin nyrpistivät nenäänsä ja arvostelivat Jeesusta, joka vastasi, että eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat.

24.4.2024

Mikä nimeksi hevibändilleni?

Olin ajatellut kristillisen hevibändini nimeksi heprean sanaa ”Kadosh” eli ”Pyhä”, mutta kolombialaisella yhtyeellä on jo se nimi.

Joten nyt pitäisi keksiä uusi nimi.

Onko kenellekään ehdotuksia?

23.4.2024

Jouko Pihon kristillinen hevimusaprojekti etenee

Kun kerroin ideastani alkaa tehdä kristillistä ja melodista hevirokkia, viisi alan miestä otti minuun yhteyttä.

Yksi on laulaja, toinen basisti, kolmas kitaristi, neljäs sanoittaja ja viides studion omistava tuottaja.

Itse teen sanoituksia, sävelmiä ja soitan pianoa tai kosketinsoittimia.

Homma etenee siis kovaa. Mietimme nyt sitäkin, osallistummeko laulun tai albumin julkaisemisen lisäksi myös tämän vuoden Uuden musiikin kilpailun euroviisukarsintoihin.

Olen löytänyt bändillemme jo nimenkin. Se on Kadosh, joka on hepreaa ja tarkoittaa pyhää.

Yhtyeemme tärkein päämäärä on tuoda kunniaa pyhälle Jumalalle. Sen lisäksi toivomme ja rukoilemme, että mahdollisimman monet ihmiset tulisivat musiikkimme kautta uskoon.

21.4.2024

Tällaista heavy metallia voisin tehdä

Kun Mikael Hytönen kertoi minulle 20.4.2024 näkemästään unesta, että tulisin tekemään hengellisen heavy metal ylistyslevyn, kuuntelin joitakin kristillisiä heavy metal bändejä, vaikka en pidä koko musiikkityylistä ollenkaan.

Lopulta löysin oheisessa linkissä olevan videon, jonka musiikki räjäytti tajuntani. Olin täysin otettu ja ajattelin, että jotain tällaista minäkin haluaisin tehdä Jumalan kunniaksi ja sielujen pelastumiseksi.

Olisitko sinä kiinnostunut tulemaan mukaan tällaiseen projektiin, jossa voitaisiin tuottaa ja saada aikaan erittäin korkeatasoinen, kiinnostava ja samalla hyvin hengellinen kristillinen heavy metal laulu tai jopa koko levy sellaisia lauluja?

Samalla voisimme miettiä, kannattaisiko sellaisella laululla osallistua seuraaviin Suomen Euroviisukarsintoihin. Voihan olla, että onnistuessaan tällainen kristillinen hevirokki voisi vedota hyvin moniin äänestäjiin.

Olisin iloinen palautteesta.

Tässä linkki minua säväyttäneeseen esitykseen: https://www.youtube.com/watch?v=o-CuRvtSLE8.

31.12.2023

Vuodenvaihteen kiitoslaulu

Haluan oheisella ex tempore -tyyliin tehdyllä spontaanilla laululla toivottaa kaikille oikein hyvää ja siunattua uutta vuotta!

I want to wish by this ex tempore style made spontaneous song a very good and blessed new year to all!

21.11.2023

Praise of Friendship

Tein eilen 20.11.2023 englanninkielisen laulun Praise of Friendship (Ystävyyden ylistys) ja äänitin sen tänään 21.11.2023 kodissamme.

12.7.2023

Kaikki riemuitkaa

Kehotus koko luomakunnalle tulla laulamaan, tanssimaan ja soittamaan kaikilla soittimilla Halleluja-ylistystä Luojalle.

Olin ajatellut osallistua tällä laululla Suomen euroviisukarsintoihin, mutta muutin mieleni enkä lähetä tätä kappaletta tai sen sovitettua ja tuotettua studioversiota kilpailuun. Lauloin sanoittamani ja säveltämäni kappaleen kosketinsoittimellani säestäen tänään 12.7.2023 kodissani Loviisassa.

12.7.2023

En osallistu sittenkään Suomen euroviisujen karsintoihin

Vastoin aiempaa ilmoitustani olen tehnyt tänään päätöksen, että en osallistu sittenkään Suomen euroviisujen karsintoihin.

Tekemäni laulu on mielestäni hyvä, mutta olen tullut siihen tulokseen, että sen oikea paikka ei ole euroviisulava.

Olen nyt siis vapaa julkaisemaan lauluni joko tänään tai lähiaikoina. Laulun suhteen on otettava huomioon, että se on äänitetty vain kotonani, ei studiossa, ja että siitä puuttuu sovitus eli muut soittimet sekä miksaus kokonaan.

6.7.2023

Kesäyö Ristien Äärellä

Thorleif Johansson muisteli tänään Eino Leinon päivänä kuusi vuotta sitten kuollutta ystäväänsä Raimo Mänttäriä, joka oli minullekin tuttu työtoveri 1970-luvulla, kun kirjoitin kolumneja hänen päätoimittamaansa Vastaus-lehteen. Thorleif julkaisi Raimon runon ”Kesäyö Ristien Äärellä”, jonka Viktor Klimenko laulaa koskettavan upeasti.

5.7.2023

Osallistun euroviisukarsintoihin viidennen kerran

Tein tänään 5.7.2023 päätöksen, että osallistun Suomen euroviisukarsintoihin viidennen kerran. Laulu pitää olla UMK:lla 21.-24.8.2023 välisenä aikana.

Lauluni sanat ja sävelmä ovat valmiina.

Vuosi sitten osallistuin kisaan laulullani Den sista porten, jossa oli vain studiossa äänitetty lauluni ja urkusäestykseni, koska ajattelin, että se voisi yksinkertaisessa vaikuttavuudessaan purra raatiin. Lauluni oli ehkä kuitenkin liian vakava-aiheinen maalliseen kilpailuun eikä se päässyt jatkoon.

Koska säännöissä sanotaan, että demon tulee olla tuotannollisesti korkeatasoinen ja siltä tulee olla kuultavissa melodian lisäksi kappaleen lopullisen sovituksen suuntaviivat ja ideat, niin olen päättänyt panostaa tällä kertaa enemmän studiotyöskentelyyn, joka tulee tapahtumaan 1.8.2023. Minä laulan ja sen jälkeen studion omistaja ja sovittajamuusikko tekee sovituksen ja soittaa eri instrumentit sekä tekee lopuksi miksauksen.

Studiomaksua varten minun eläkeläisen tulee repiä jostakin ylimääräiset 620 euroa, mutta eiköhän se jotenkin onnistu.

En voi kertoa laulun sanoituksesta tai sävelmästä mitään ennakkoon enkä tuottajasovittajamuusikostakaan enempää tässä vaiheessa.

Lähden mukaan Käärijän asenteella eli voittamaan, jos Herra suo, raati on myötämielinen ja kansa villiintyy.

Tuottajasovittajani kirjoittikin minulle tänään uskonvarmasti: ”Euroviisutuotannon kannalta veikkaan, että siihen kannattaisi tehdä sitten parin päivän lisätyöstö, jolla varmistettaisiin huippumiksaus ja tuotannon lopullinen laatu siten, että musiikki voisi huoletta kajahtaa Tukholman isollakin lavalla ja televisiossa ympäri maapallon.”

22.5.2023

Teen toisenkin euroviisulaulun

Sain tänään idean ja inspiraation, että teen toisenkin euroviisulaulun. Ensimmäinen, joka odottaa studiotyöskentelyä, on haikea mollilaulu, mutta tämä toinen on reipas duurilaulu, joka saa ihmiset hyvälle tuulelle. En voi kertoa enempää sisällöstä, mutta se on ennenkuulumaton eli täysin uudenlainen, jota ei voi verrata mihinkään.

18.5.2023

Euroviisukappaleeni on valmis

Nyt sain tehdyksi myös sanat, jotka ovat suomeksi. Mukana on tosin hiukan muitakin kieliä.

Muutin ja lisäsin aika paljon melodiaakin, joten laulun raakaversio tuli valmiiksi muutamassa tunnissa. Kolmen viikon päästä menen hiomaan lauluani kaverini studioon. Hän voi myös toimia lauluni sovittajana ja soittaa eri soittimilla.

Hyvä tästä tulee. Uskon voittavani Suomen karsinnat, jonka jälkeen lähden Tukholmaan voittamaan, jos elän ja Jumala suo.

18.5.2023

Taas Euroviisuihin

Aloin tänään työstää uutta euroviisubiisiä osallistuakseni kisoihin viidennen kerran. Sävel tuli valmiiksi. Nyt sanoja etsimään.

16.5.2023

Helatorstai

Kerron laulussani ”Helatorstai”, mitä sana tarkoittaa sekä nimen että sisällön puolesta.

1.5.2023

Voi Jorma minkä teit

Jorma Suonikas lähetti minulle vapunaattona sähköpostin, jossa hän sanoo harkitsevansa vakavasti rikosilmoituksen tekoa minusta ja Ano Turtiaisesta, koska me olemme julkaisseet profetioita tulevasta Venäjän suorittamasta Suomen osittaisesta miehityksestä, mitä hän pitää maanpetoksellisena sotaan yllyttämisenä, mistä ei toki ole kyse, vaan me olemme tuoneet vain esille asiaa koskevia monia profetioita.

Sittemmin kävi ilmi, että kyseessä on hupaisan ja ihmisiä kovasti naurattaneen nimimerkin suojissa tehty pilailu. Mielestäni näin vakavalla asialla kuin että profetiat olisivat rikos, ei tulisi kuitenkaan vitsailla.

Tämä räppilauluni on vastaus Jormalle.

26.4.2023

Jeesus tulee – sodat loppuu

Tein 26.4.2023 laulun ”Jeesus tulee – sodat loppuu” sanat ja sävelen sekä lauloin ja soitin riemulaulun siitä, että kun Jeesus tulee takaisin maan päälle, niin silloin sodat loppuvat ja ihmisten elämä on onnellista.

15.4.2023

Karitsan häät

Tein eilen 14.4.2023 laulun ”Karitsan häät”, mikä viittaa Ilmestyskirjan 19. luvussa mainittuihin Karitsan häihin. Karitsa-sulhanen on Jeesus ja morsian on kaikkien aikojen uskovista koostuva kollektiivinen morsiusjoukko. On autuasta päästä häihin ja hääaterialle mukaan.

https://soundcloud.com/user-893058818/karitsan-haat .

13.3.2023

”On se niinku vaan niinku hurjaa” -kappaleeni kiinnostaa yhä

Tein 15.11.2022 elämäni ensimmäisen räppityyppisen kappaleen ”On se niinku vaan niinku hurjaa” huumori- ja opetusmielessä, ettei olisi hyvä niinkutella hirveästi puheessa, kuten nykyään liian usein tapahtuu.

Kappalettani on kuunneltu viiden kuukauden aikana SoundCloudissa (https://soundcloud.com/user-893058818/on-se-niinku-va..) 26838 ja Youtubessa (https://www.youtube.com/watch?v=3Z9E0xTMbY0) 4994 eli yhteensä 31832 kertaa.

Mutta kiinnostusta tuntuu riittävän edelleen. Sain kaksi päivää sitten seuraavan viestin: ”Moikka, kiinnostaisi soittaa ´On se niinku vaan niinku hurjaa´oululaisten opiskelijoiden wappuradiossa Rattoradiossa (rattoradio.fi). Mikäli tällainen sopisi, niin voit olla yhteydessä.”

Totta kai annoin luvan. Onhan se mahtavaa, että oululaiset ylioppilaat haluavat kuunnella wappuradiossaan eläkeläisen räppibiisiä, varsinkin kun siinä on lopussa mukana varsin syvällinen hengellinen sanoma.

Kuva: Jouko Piho laulaa ja soittaa 15.11.2022 tekemäänsä kappaletta ”On se niinku vaan niinku hurjaa”.